Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

chef-flaros-restaurant-taverna-cafe-sifnos-faros-greece-ilias-anastasiadis

Ηλίας Αναστασιάδης

Γεννήθηκε στην Αθήνα και προέρχεται από οικογένεια με πολυπολιτισμική επιρροή Μικρασιατών και Σιφνιών με παράδοση στην αυθεντική γαστρονομία.

Σπούδασε στην Ανωτέρα Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου και αποφοίτησε από τη γαλλική σχολή «Le Cordon Bleu», μετά από μετεκπαίδευση στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική. Παράλληλα παρακολούθησε πλήθος σεμιναρίων για την ασφάλεια των τροφίμων, την υγιεινή, αλλά και το συνδυασμό φαγητού και κρασιού.

Από το 1992 μέχρι σήμερα εργάζεται στο χώρο του φαγητού σε μεγάλα ξενοδοχεία, catering, και εστιατόρια στη Ρόδο, τη Σίφνο, την Κρήτη, την Κύπρο και έζησε από πολύ κοντά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα, δουλεύοντας και σιτίζοντας το τεχνικό επιτελείο του AOB. Διακρίθηκε σε διαγωνισμούς μαγειρικής ενώ συνεργαζόταν για πολλά χρόνια με το γαστρονομικό περιοδικό «Food Service». Μεταξύ άλλων ανέλαβε και επιμελήθηκε το μενού που παρουσιάστηκε στο συμπόσιο Αρχαιοελληνικής και Βυζαντινής Διατροφής που πραγματοποιήθηκε το 2011 στην Αθήνα. Έχει εξάλλου συνεργαστεί με ξενοδοχεία και εστιατόρια στο Κατάρ, και την Ολλανδία σε θεματικές εβδομάδες ανάδειξης και προβολής της ελληνικής κουζίνας.

Είναι λάτρης της παραδοσιακής και μοντέρνας ελληνικής κουζίνας, την αγάπη του δε για αυτό το επάγγελμα προσπαθεί να εμφυσήσει και στα νέα παιδιά στον εκπαιδευτικό όμιλο «Le Monde», όπου και εργάζεται από το 2004, διδάσκοντας και παραδίδοντας μαθήματα και σεμινάρια για ερασιτέχνες και επαγγελματίες.

Μαρία Δήμου

Η αγάπη της για τη διαφορετικότητα, το άγνωστο και το καινούργιο που προσφέρει ο Τουρισμός μέσα από την επαφή με ανθρώπους από όλο τον κόσμο, την οδήγησε να σπουδάσει Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων στην Ανωτέρα Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου. Έκτοτε υπηρετεί τον τουρισμό πιστά, σχεδόν από όλες τις πλευρές του και από διάφορες θέσεις, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη προσέγγιση εδώ και 25 χρόνια.

Μιλάει πέντε γλώσσες και έχει αναλάβει με μεγάλη επιτυχία μεγάλα projects ως ανώτερο στέλεχος διοργάνωσης εκδηλώσεων και συνεδρίων, πωλήσεων, δημοσίων σχέσεων και marketing σε πολυεθνικές και εγχώριες επιχειρήσεις του Τουρισμού στην Ελλάδα, την Ιταλία και την Κύπρο, με ορόσημο το θρυλικό ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία», τη ναυαρχίδα της Starwood στην Ελλάδα.

Από το 2016 διδάσκει στον Εκπαιδευτικό Όμιλο «Le Monde» νέους ανθρώπους, χαρίζοντας τους όραμα και εφόδια για να σταδιοδρομήσουν στο χώρο της φιλοξενίας.

chef-flaros-restaurant-taverna-cafe-sifnos-faros-greece-maria-dimou